Här kommer receptet till kladdkakemuffinsarna + frostingen. Önskat av Elina :
Receptet kommer från Leila, känner att jag än en gång måste länka hennes fantastiska hemsida!
Muffinssmet:
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja (Inte olivolja! Det ger smak...)
1 dl ljus sirap
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
1. Sättugnen på 175 grader.
2. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt nerdet ismeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ettvattenbad (i en skål överkokandevatten) och blanda den med smeten. 6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunkerihop imitten när detas ut. Låt svalna.
8. Garnera kladdkakemuffinsen med en klick lättvispad grädde och lite bär, eller den goda chokladfrostingen (Som jag gjorde!)
Eftersom jag sitter på tåget nu, har jag inte tillgång till frostingreceptet. Det kommer såklart ut en annan gång!
Jag kan ingredienserna, men tyvärr inte mängden.
Det är:
Smör
Florsocker
Mörk choklad
Kram!
:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar