söndag 11 mars 2012

Kalas!

Har fixat lite till lillsyrrans släktkalas. Bakade leilas cupcakes och hennes karamellpopcorn. Mamma gjorde kärleksmums. Allt blev jättelyckat!
Här kommer recepten:

4 STRUTAR
Karamellpopcorn

0,5 dl strösocker
1 tsk smör
1 l popcorn (gärna varma)
1 tsk smör igen
Majsolja
1 påse majskorn = 8 dl färdiga popcorn.

1. Värm en kastrull med lite majsolja så att den blir riktigt het. Prova gärna med ett majskorn så man vet att den är varm nog.
2. Häll i majskorn så att botten täcks. När det börjar poppa lägger man på ett lock. Salta efter smak när de är klara.
3. Häll socker i en het stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad ton. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar.
4. Tillsätt smör och rör ut.
Tillsätt därefter popcornen och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt lite smör igen och rör om.
5. Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna.

12 CUPCAKES
Classic cupcakes

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

Cheese Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Strössel eller blommor till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Creem Cheese Frosting
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.

2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

1 LÅNGPANNA
Kärleksmums

5 ekologiska ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao av god kvalitet.
2 dl vatten
300 g smör
200 knäckchoklad (alt. mörk kvalitetschoklad 70 %)
Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl kokosflingor

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt vatten och smält smör.

5. Klä en 40x35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.

6. Strö över grovt hackad choklad.

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt svalna.

Chokladglasyr:
1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något.

2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.

3. Strö över kokos och låt glasyren stelna.

4. Skär kakan i rutor.

Måste bara tipsa alla om leila.se. En superrolig hemsida med jättemånga roliga och fina recept på både efterrätter, godis och maträtter.

Kram!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar